6.2.2018. 11:42
0
Uvedeno pravilo na popularnim plažama, kazna godina zatvora
Vlasti Tajlanda izdale su zabranu pušenja i bacanja smeća na 24 turističke plaže kako bi riješili zagađenje životne sredine.

Zakon koji je predložilo Ministarstva životne sredine stupio je na snagu prvog februara. 

"Od prvog februara zabranjeno je pušenje i i bacanje opušaka po plažama. Svako ko bude želio da puši, moći će u područjima predviđenim za pušače, ne i na plažama“, prenosi B92. 

Na ovakav potez su se odlučili nakon što je na 2,5 km plaže pronađeno čak 138.000 opušaka. Kako se dodaje, cigarete su činile trećinu smeća očišćenog sa plaža. 

Za pušače su predviđena odvojena područja sa posebnim kantama. Ko bude uhvaćen u prekršaju suočit će se sa kaznom od godinu dana zatvora i novčanom od 2.242 funte.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.