9.2.2018. 8:46
0
Nova prijeteća "fantazija" ISIL-a: Uskoro ćemo zauzeti i srušiti Pariz!
ISIL je uputio još jednu prijeteću poruku, u kojoj se kaže da će zauzeti Pariz u iznenadnom napadu "u skoroj budućnosti".

U video-snimku, koji je objavila medijska organizacija Al-Abd al-Fakir Media, bliska "Islamskoj državi", mogu se vidjeti teroristi koji najavljuju opsadu na "prijestonicu degeneracije", kako nazivaju francuski glavni grad, i iznenadni napad na grad kroz "podzemne tunele". 

Ovaj video-snimak, koji organizacija opisuje kao "kinematografski film o invaziji ISIL-a na prijestonicu degeneracije, u bliskoj budućnosti, izgleda više kao teatralna ekranizacija fantazija nego kao realna prijetnja, prenose mediji. 

U njemu se terorističke ćelije okupljaju u ruralnoj okolini Pariza prije napada na sam grad. 

Ista medijska organizacija prošlog je mjeseca objavila sličan video-snimak u kojem prikazuju napad na Washington.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.