10.2.2018. 22:15
0
Kurdi oborili turski vojni helikopter u Siriji, poginula dva vojnika koja su se nalazila u helikopteru
Borci sirijsko-kurdske skupine YPG oborili su turski vojni helikopter u blizini grada Afrina na sjeveru Sirije, rekao je u subotu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, dok je turska vojska saopćila da su dva vojnika, koja su se nalazila u helikopteru, poginula.

Izvori iz YPG su potvrdili obaranje helikoptera, javlja Reuters.

- Jedan od naših helikoptera upravo je oboren. Ovakve stvari se dešavaju, mi smo u ratu... Mi smo izgubili helikopter, ali oni će platiti cijenu za to – rekao je Erdogan u obraćanju članovima svoje AKP partije u Istanbulu.

Ovo je prvi službeno potvrđeni gubitak turske letjelice iznad Sirije od početka višegodišnjeg građanskog rata u toj zemlji.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.