11.2.2018. 15:45
0
Lagarde: Promjene na tržištu dionica nisu zabrinjavajuće, jer ekonomija raste
Turbulentne promjene na tržištu dionica posljednjih dana nisu zabrinjavajuće jer je ekonomski rast snažan, ali su reforme još uvijek neophodne kako bi se izbjegle krize u budućnosti, rekla je direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde.

Po njenim riječima ekonomije imaju novca, ali vlasti moraju iskoristiti situaciju i usvojiti bolja zakonska riješenja u većini zemalja.

- Optimistična sam u razumnim okvirima kada vidim kakvo je stanje. Ali, ne možemo sad sjesti i čekati da se rast sam nastavi. Nije vrijeme za alarm, ali jeste za ohrabrenje za reforme - rekla je Lagarde govoreći na konferenciji u Dubaiju.

Ponovila je prognozu da će svjetska ekonomija rasti za 3.9 posto godišnje, istim ritmom kao i u 2017. godini.
 
(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.