12.2.2018. 19:42
0
Trump Putinu uputio saučešće zbog pada ruskog aviona
Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je uputio saučešće ruskom kolegi Vladimiru Putinu zbog fatalnog pada ruskog putničkog aviona tokom vikenda, navele su ruske novinske agencije saopćenje Kremlja, prenosi Reuters.

Avion  Saratov Airlinesa letio je prema gradu Orsku, u blizini ruske granice s Kazahstanom, u nedjelju, te se srušio samo nekoliko minuta nakon polijetanja s aerodroma Domodedovo u Moskvi.

U nesreći je poginula 65 putnika i šest članova posade.

Avion AN-148, sastavljen u Rusiji, bio je star osam godina. Ukrajinski i ruski proizvođači tog tipa aviona ponudili su pomoć u istrazi.

Među poginulima je bio i švicarski putnik, saopćilo je u ponedjeljak švicarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Putin je uputio saučešće svojim zemljacima koji su izgubili rodbinu ili prijatelje u nesreći, navodi Kremlj u saopćenju.

Dan žalosti proglašen je u Rusiji u ponedjeljak, prenosi dpa.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.