14.2.2018. 16:00
0
Johnson: Odustajanje od Brexita bi bilo katastrofalna pogreška
Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je danas da bi odustajanje od Brexita u ovom trenutku bilo katastrofalna greška, prenosi Reuters. U obraćanju javnosti pod naslovom „Put ka Brexitu – Ujedinjeno Kraljevstvo“, Johnson je pokušao plasirati optimističan pogled na razvod Velike Britanije i Evropske unije.

On je rekao da bi bilo kakav novi referendum bio pogreška i vodio ka „bespovratnom osjećaju izdaje“. Prema njegovim riječima, Brexit ne bi trebao biti prijetnja, nego prilika za ekonomski rast.

-Izlazak iz EU je temelj za nadu, a ne za strah. Naša predanost da branimo Evropu je bezuslovna i trajna – rekao je Johnson.

Njegov govor je prvi od šest govora o Brexitu koji će održati članovi britanske vlade narednih sedmica u pokušaju vlade Therese May da precizira svoju viziju razvoda sa EU. Osim njega, govore će održati i ministri Liam Fox i David Davis.

May bi o istoj temi trebala govoriti na predstojećoj sigurnosnoj konferenciji u Minhenu gdje bi trebala predložiti novu vrstu sigurnosnog partnerstva sa EU. Neki se u Velikoj Britaniji nadaju da bi mogli ostati članice Europola i pod jurisdikcijom evropskog naloga za hapšenje.

 
(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.