16.2.2018. 11:45
0
Cruz najavio masovno ubistvo u komentarima na internetu, FBI bio obaviješten
Nicolas Cruz, tinejdžer koji je ubio 17 osoba u srednjoj školi na Floridi, najavio je na društvenim mrežama još prošle godine masovno ubistvo, a FBI je svojevremeno istraživao taj komentar, prenosi Reuters.

Cruz je legalno kupi oružje kojim je počinio drugo najgore masovno ubistvo u školama u Sjedinjenim Državama.

Vlasti istražuju i kako je  Cruz uspio izaći iz škole s drugim učenicima nakon čega je proveo više od sat vremena u šoping centru i restoranima za brzu hranu prije nego je uhapšen.

Roditelji žrtava i svih učenika srednje škole okupili su se sinoć odajući počast žrtvama, a mnogi od njih su, kako navodi Reutes, postavljali pitanja o sigurnosti u školama i "epidemiji" oružanog nasilja u SAD-u.

U septembru prošle godine FBI je objavio da je obaviješten o poruci koja je objavljena.

 „Ja ću biti profesionalni ubica u školi“, poruka je ostavljena u komentarima na YouTube-u, a postavila ju je osoba registrirana kao Nikolas Cruz. Sumnja se da je to bio napadač sa Floride, ali FBI nije imao  informacije o „mjestu, vremenu ili pravom identitetu“. Istraga je potom obustavljena, a YouTube je uklonio komentar.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.