19.2.2018. 10:49
0
Beč - Velika ulaganja u javni prijevoz za bolji kvalitet življenja
Bečko preduzeće za javni prijevoz "Wiener Linien" objavilo je da su u 2017. imali 961,7 miliona putnika, što je povećanje četvrtu godinu za redom i dosadašnji rekord. Prije deset godina putnika je bilo 793 miliona.

Produženjem metro linije U1 za Oberlaa u jesen 2017. bečka mreža podzemne željeznice produžena je na 83 kilometra, odnosno 109 stanica, a udio javnog prijevoza u ukupnom saobraćaju iznosi 38 posto.

Navode da je jačanje javnog prijevoza važno za kvalitet življenja, gradsku mobilnost, sigurnost u saobraćaju, zaštitu klime i okoliša.

Zbog toga će ove godine biti uloženo 407 miliona eura u proširenje metro linija U2 i U5, nove tramvaje Flexity, nabavku novih autobusa, modernizaciju linije U4 i revitalizaciju U6, zapošljavanje novih saradnika za sigurnost i nabavku 800 novih kamera na tijelu, produženje tramvajske linije D, obnovu 9.000 metara tramvajskih šina i otvorenje mobilne stanice za iznajmljivanje električnih i transportnih bicikala i carsharing, saopćio je  Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.