19.2.2018. 13:23
0
Prvi čovjek Beča povlači se nakon 24 godine službe
Michael Haupl, jedan od gradonačelnika sa najdužim stažom, povući će se 24. maja sa mjesta šefa pokrajinske i gradske vlasti Beča.

Nakon skoro 24 godine provedene na funkciji gradonačelnika Beča Hojpl će predati dužnost nasljedniku Michaelu Ludwigu, koji je trenutno pokrajinski i gradski ministar stanogradnje, a izabran je 27. januara na mjesto šefa Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u Beču, odakle se Hojpl povukao ranije.

On je najavio da će 14. maja biti, na stranačkoj sjednici, donijeti dalje personalne odluke, pa je moguće da će on do preuzimanja nove dužnosti već rekonstruirati tim SPO u gradskim vlastima, prenosi Avaz.

Ludvig za sada nije saopćio ko bi mogao biti nov u timu SPO u Beču, ali se pretpostavlja da će zamijeniti brojne ljude bliske Hojplu, koji su, pred izbore u stranci bili otvoreno protiv njega, a to su kadrovi poput ministrice finansija Renate Brauner, ministrice zdravlja Sandre Frauenberger.

Ti kadrovi su ujedno i najveći protivnici otvaranja SPO prema Slobodarskoj partiji (FPO), koja bi na idućim bečkim izborima, koji bi trebalo da se održe do 2020. mogla biti značajan faktor za formiranje nove gradske i pokrajinske vlasti.

Ludvig predvodi krilo koje smatra da treba da bude otvoreno za saradnju sa svima.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.