19.2.2018. 21:31
0
Kurdi demantovali informaciju o dolasku sirijskih snaga u Afrin: Ako dođu da brane YPG, naše vojnike ništa neće zaustaviti!
Turski predsjednik Recep Tajip Erdogan poručio je danas u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da će se Damask suočiti s posljedicama ukoliko bude poslao milicije da pomognu kurdskim snagama u Afrinu, provinciji na sjeveru države, javlja Reuters. Erdogan i Putin su razgovarali o uspostavljanju posmatračkih položaja u Siriji.

Sirijska novinska agencija je objavila da je postignut dogovor s kurdskim milicijama da će ih Damask pomoći, ali je portparol kurdskih snaga YPG, koje Ankara smatra povezanim s teroristima, Nouri Mahmoud negirao takav dogovor.

Turska je također poručila da su netačne informacije o tome da će Damask poslati snage na sjever zemlje.

- Ako dođu da brane YPG, naše vojnike ništa neće zaustaviti, ali ako dođu da očiste Afrin od kurdskih milicija mi nemamo ništa protiv - rekao je turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu u Jordanu.

Erdgogan je razgovarao i s iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem u vezi sa situacijom u Siriji. Ministri vanjskih poslova Irana, Turske i Rusije se sastaju uskoro u Kazahstanu kako bi pripremili međunarodnu mirovnu konferenciju za Siriju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.