20.2.2018. 15:30
0
Erdogan-Putin: Sirijska vojska ne dolazi u Afrin
Turska je spriječila moguće postavljanje vojnika sirijske vlade u enklavi Afrin nakon razgovora koji sam imao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopćio je danas predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Upitan da li je postavljanje vojnika sirijske vlade spriječeno poslije razgovorom sa Putinom, Erdoan je odgovorio potvrdno, navodeći da je u ponedeljak pričao i sa Putinom i sa predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem o Siriji, prenose agencije.

-Raspoređivanje (sirijskih snaga) jučer je zaustavljeno - rekao je Erdoan novinarima pred govor u parlamentu.

Turski predsjednik je najavio da će u narednim danima početi opsada grada Afrina u istoimenoj enklavi u sklopu operacije "Maslinova graničica" koja za cilj ima eliminiranje paravojnih formacija Kurda sa južne granice Turske prema Siriji.

Erdogan je nekoliko puta ponovio da Turska nema namjeru da obustavi vojne operacije u Afrinu, prenosi Avaz.

Agencije navode da su Iran, Turska i Rusija potvrdili da će se njihovi ministri spoljnih poslova sastati u Moskvi 14. marta.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.