24.2.2018. 13:23
4
Ivanka Trump: Maksimalno pojačati pritisak na Sjevernu Koreju
Kćerka Donalda Trumpa, Ivanka, koja se nalazi u posjeti zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu, zalaže se za pristup maksimalnog pritiska prema Sjevernoj Koreji.

Ona je predvodnica američke delegacije, koja je u posjeti Južnoj Koreji zbog zatvaranja zimskih Olimpijskih igara, navodi AP.

Južnokorejski predsjednik Mun Dže In rekao je Ivanki Tramp da bi zimske Olimpijske igre trebalo iskoristiti za novi pristup ka denuklearizaciji Korejskog poloustrva.

Na sastanku koji se održao u petak uvečer u predsjedničkoj palati u Južnoj Koreji, Trampova je iza zatvorenih vrata navodno rekla Munu da bi razgovori o denuklearizaciji kao i dijalog izmedju Sjeverne i Južne Koreje trebalo da se odvijaju paralelno.

Administracija američkog predsjednika također je u petak najavila nove sankcije Sjevernoj Koreji, a američki zvaničnici su naglasili da je Tramp razgovarao sa Munom pijre nego što je objavio nove sankcije.

(Ajla Hurko) 

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.