24.2.2018. 19:15
0
Američki nastavnik: Plašim se da ću promašiti i upucati đaka
Carl Donelsen je nastavnik u jednoj školi u Coloradu, nosi pištolj i spreman je da puca ako u njegovoj školi dođe do incidenta. Ipak, kako kaže, najveći stah je da će promašiti i pogoditi nedužnog đaka.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump prije nekoliko dana poručio je da bi nastavnicima trebalo dati oružje kako bi se spriječila pucnjava po školama. Izjava je uslijedila poslije nekoliko dana protesta koji su organizovani nakon pucnjave u školi na Floridi u kojoj je ubijeno 17 osoba.

Donelsen u svojoj kaubojskoj čizmi nosi “glock“, kaže da bi u slučaju pucnjave odmah škola bila blokirana, a on bi krenuo ka napadaču.

Na pitanje da li je spreman da, ukoliko susretne napadač,a donese odluku koja se tiče života ili smrti, Donelsen kaže da jeste, prenosi BBC.

“Mogu li da promašim? Da, vjerovatno, ali da li biste radije htjeli da imate ubijeno 50 djece ili jedno. Naša zajednica želi da učenici budu bezbjedni. Ne možemo da priuštimo čuvare, obezbjeđenje, a ako su nastavnici voljni i prođu trening, mislim da bi trebalo da imaju mogućnost da im pomognu“, rekao je on, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.