25.2.2018. 9:54
0
Demokrati ipak objavili svoj memorandum o uplitanju Rusije
Američki demokrati objavili su vlastiti memorandum kao odgovor na memorandum republikanaca koji su optužili saveznu policija (FBI) i pravosuđe za kršenje zakona u istrazi mogućih veza Rusije i predsjedničke kampanje Donalda Trumpa 2016., prenijele su agencije u nedjelju.

Memorandum na deset stranica u subotu su objavili demokrati u Obavještajnom odboru Zastupničkog doma. U njemu kažu da je republikanski memorandum objavljen 2. veljače "transparentni pokušaj da se unizi" rad FBI-ja, pravosuđa, posebnog istražitelja Roberta Muellera kao i rad Kongresa koji istražuje upletanje Rusije u Trumpovu predsjedničku kampanju.

Demokrati su svoj tekst napisali kao odgovor na republikanski memorandum, ali za razliku od republikanskog, predsjednik Trump 9. veljače odbio ga je objaviti uz obrazloženje da je "jako političan i dug" i da bi iz njega trebalo ukloniti osjetljive podatke prije 
objave.I republikanski memorandum "javnosti izlaže osjetljive izvore i metode rada ", pišu demokrati u tekstu. 

Predsjednik Trump ustvrdio je da ga republikanski memorandum koji kritizira rad FBI-ja, oslobađa krivnje u ruskoj istrazi koju je nazvao "lovom na vještice".

Republikanski memorandum navodi da je istraga navodnog dosluha između Trumpove predsjedničke kampanje 2016. i Rusije proizvod političke pristranosti protiv Trumpa u FBI-aju i ministarstvu pravosuđa.

Dvoboj između demokrata i republikanca u Kongresu događa se u vrijeme kada Mueller, zadužen za istragu ruske upletenosti u predsjedničke izbore u SAD-u, bilježi uspjehe čemu je pridonijelo i priznanje Ricka Gatesa,  bivšeg zamjenika šefa kampanje Donalda Trumpa koji je u petak priznao krivnju za urotu i laganje istražiteljima. 

Nakon objave memoranduma u subotu Bijela kuća rekla je da Trump to odobrava jer je u interesu transparentnosti.U demokratskom memorandumu optužuju se republikanci da su svjesno ispustili činjenice koje ne idu u prilog njihovim tvrdnjama da je FBI radio nekorektno.

Također odbacuje republikanske optuže da je FBI pokrenuo protuobavještajnu istragu krajem srpnja 2016., na temelju neprovjerenog dosjea koji je sastavio bivši britanski agent Christopher Steele, prenosi Hina.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.