26.2.2018. 14:00
0
Macron poručio Erdoganu da primirje važi i za regiju Afrin, gdje turska vojska vrši ofanzivu
Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je danas turskom predsjedniku Recepu Tajipu Erdoganu tokom telefonskog razgovora da se primirje koje je proglasilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija u Siriji, odnosi na regiju Afrin, gdje turska vojska provodi ofanzivu, prenosi Reuters.

Turska je poslala i specijalne jedinice u sjeverni dio sirije da provedu antiterorističku akciju protiv kurdskih milicija koje Ankara smatra povezanim sa separatističkom Kurdskom radničkom partijom.

Macron je rekao Erdoganu da je primirje imperativ i da se mora poštovati. Uz to, francuski je lider rekao kako Francuska totalno i konstantno prati humanitarnu situaciju i korištenje hemijskog oružja. Macron je ranije poručio da će, ukoliko režim bude koristio bojne otrove, vojno intervenirati, prenose agencije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.