1.3.2018. 17:59
0
Ahmad Alhaw, 27-godišnji Palestinac koji je u Hamburgu ubio jednu i ranio šest osoba, osuđen na doživotnu robiju
Palestinski terorist koji je ubio jednog čovjeka i ranio je još šestero u brutalnom napadu nožem u supermarketu u njemačkom lučkom gradu Hamburgu u prošloj godini osuđen je u četvrtak na doživotnu robiju.

Ahmad Alhaw, (27), priznao je da je počinio ubistvo i izveo napad u Hamburgu.

Sudac Norbert Sakuth naglasio je "posebnu težinu" zločina, umanjujući Alhawu šanse za prijevremeno oslobađanje uz kauciju.  

Tužioci tvrde da je napad pokrenut iz "radikalnog iaslamističkog motiva", dodajući da je njegov cilj bio da ubije što je moguće više njemačkih hrišćana, sveteći se za patnje musliimana širom svijeta. Istražitelji, ipak, nisu pronašli nikakav dokaz da je on pripadao Islamskoj državi ili bilo kojoj drugoj ekstremističkoj grupi, prenosi AFP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.