6.3.2018. 8:40
0
Trump bi mogao prisustvovati otvaranju ambasade SAD-a u Jerusalemu
Američki predsjednik Donald Trump je nagovijestio da bi u maju mogao posjetiti Jerusalem kako bi prisustvovao zvaničnom otvaranju ambasade SAD-a u tom gradu.

Dosadašnji predsjednici su samo pričali o ovom pitanju i stalno davali predizborna obećanja. Mi smo, s druge strane, ipak napravili konkretan korak”, rekao je Trump, te dodao da bi mogao biti prisutan prilikom otvaranje ambasade.

“Mogao bih. Ako budem mogao, to ću i učiniti”, kazao je.

Američki predsjednik je odnose SAD-a i Izraela ocijenio “bliskim kao nikada do sada”, te istakao da će u skorije vrijeme biti potpisani veoma važni bilateralni sporazumi koji se tiču ekonomije, trgovine i vojnih pitanja.

“Pitanje Jerusalema smo uklonili sa pregovaračkog stola”, rekao je Trump i dodao da SAD blisko sarađuje sa Izraelom kao i sa Palestinom u okviru mirovnog procesa.

Zahvalnost američkom predsjedniku zbog njegove odluke da ambasadu SAD-a premjesti u Jerusalem, izrazio je izraelski premijer, Benjamin Netanyahu, napominjući da je Trump ispunio obećanje koje su ranije davali i drugi američki predsjednici.

“Odluka o Jerusalemu je historijska odluka. To je nešto čega će se naš narod stoljećima prisjećati”, rekao je Netanyahu.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.