6.3.2018. 22:27
0
Netanyahu: Iran želi napraviti agresivnu imperiju, moramo ih zaustaviti
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu iskoristio je pauzu u svojim problemima sa zakonom kako bi kritizirao "radikalnu tiranu" Irana tokom razgovora sa proizraelskom lobističkom grupom u Washingtonu, piše AFP.

Izraelski premijer, koji se suočava s istragom o korupciji, u SAD-u se nakon predsjednika Donalda Trumpa susreo i s utjecajnim Američko-izraelskim komitetom za javnost (AIPAC).

Pohvalio je Trampa zbog pokušaja raskida nuklearnog sporazuma s Iranom, tvrdeći da bi i arapski susjedi podržali takav korak, prenosi Avaz.

On je pokazao i mapu država u kojima Iran želi dominirati, navodeći Siriju, Jemen, Liban, Irak i Gazu.

-Tama se nadvila na našu regiju. Iran pravi agresivnu imperiju. Moramo ih zaustaviti – poručio je Netanyahu.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.