7.3.2018. 10:15
0
U zemljotresu u Novoj Gvineji poginulo najmanje 18 ljudi
Najmanje 18 ljudi je poginulo u zemljotresu jačine 6,7 stepeni po Richterovoj skali koji je pogodio planinske Sjeverne vrleti Papue Nove Gvineje, saopćio je zvaničnik, sedmicu dana nakon što je u većem potresu koji je sravnio sela sa zemljom poginulo najmanje 55 ljudi.

Potres, koji se desio kratko iza ponoći po lokalnom vremenu, desio se 31 kilometar jugozapadno od epicentra zemljotres od prošlog ponedjeljka jačine 7,5 stepeni i prinudio je vladine humanitarne agencije da šalju vanrednu pomoć udaljenoj regiji.

Australija i Novi Zeland saopćili su u srijedu da će obećati pomoć za Papuu Novu Gvineju.

Australija će poslati tri helikoptera u ovoj sedmici kako bi isporučili pomoć, dok će Novi Zeland poslati drugi vojni avion kako bi podijelio medicinsku pomoć, higijenske potrepštine i cerade, prenosi Reuters.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.