7.3.2018. 19:09
0
U samoubilačkom napadu u Afganistanu dvije osobe smrtno stradale
Viši vjerski zvaničnik i njegov tjelohranitelj poginuli su kada je bombaš samoubica aktivirao prsluk sa eksplozivom u gradu Džalalabad na istoku Afganistana, saopštili su zvaničnici.

Portparol provincijskog guvernera u Nangarharu Ataula Hogjani izjavio je da je bombaš prišao direktoru provincijskog odjeljenja za religijska pitanja i aktivirao eksploziv i da je tom prilikom ranjeno još 11 osoba, prenosi Avaz.

"Automobil u kojem se nalazio guverner silazio je sa mosta kada je napadač prišao i raznio se u blizini automobila", rekao je Hogjani.

ISIL je putem svoje agencije "Amaq" preuzela odgovornost za napad, ali za to nije priložen dokaz.

Provincija Nangarhar, koja se nalazi na granici sa Pakistanom, postala je glavna baza militanata "Islamske države", koji se bore i protiv afganistanskih vlasti i protiv talibana.

(Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.