7.3.2018. 22:15
0
May: Naša veza sa Saudijskom Arabijom je spasila stotine života
Britanska premijerka Theresa May je branila veze sa Saudijskom Arabijom, nakon što se prijestolonasljednik princ Mohammed bin Salman susreo s kraljicom Elizabethom na početku zvanične posjete, prenosi agencija Reuters.

May se našla pod salvom kritika opozicije zbog namjera da se produbi ekonomska saradnja dviju zemalja. Uz to, održani su i protesti protiv kršenja ljudskih prava u Kraljevini te rata u Jemenu.

- Veza koju imamo sa Saudijskom Arabijom je historijska i izuzetno je važna. Spasila je živote stotina ljudi u našoj zemlji – rekla je May dok su opozicionari uzvikivali "sramota“.

Debata u britanskom parlamentu je vođena dok je princ Mohammed ručao s kraljicom.  

Njegov susret sa May se očekuje večeras, a saudijski princ će nastaviti turneju, nakon Egipta i Velike Britanije u Sjedinjenim Američkim Državama.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.