9.3.2018. 16:41
0
Očekuje se historijski susret: Susret Donalda Trumpa i Kim Jong-Una u maju ove godine
Sjedinjene Američke Države su iznenađene dramatičnom promjenom u stavovima sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una koji je pristao na razgovore sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, prenosi BBC.

Američki državni sekretar Rex Tillerson je rekao kako će trebati nekoliko sedmica za pripremu sastanka koji bi se mogao dogoditi u maju ove godine. Trump je pohvalio veliki napredak, ali je rekao da će sankcije ostati na snazi.

Predstavnik Južne Koreje je prenio Trumpu rezultate razgovora u Sjevernoj Koreji. Predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in je izjavio kako je ovo „čudesan napredak“.

-Ako se Trump i Kim sastanu to će značiti da je proces denuklearizacije poluotoka na pravom putu – rekao je.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.