10.3.2018. 12:10
0
Švicarska spremna biti domaćin pregovora Sjeverne Koreje i SAD-a
Švicarska je spremna biti domaćin pregovora Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, saopćilo je švicarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Ova ponuda je iznesena u petak, dan nakon što je američki predsjednik Donald Trump rekao da je spreman održati sastanak sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom radi pregovora o rješavanju spora oko sjevernokorejskog nuklearnog arsenala, izvještava agencija Reuters.

Ovo bi bio prvi susret "licem u lice" između vođa dviju zemalja.

- Švicarska je u kontaktu sa svim uključenim stranama. Kvalitetni uredi koje Švicarska može ponuditi su dobro poznati. Na uključenim stranama je da odluče da li, kada i gdje će pregovori biti održani – navedeno je u saopćenju.

Švicarska nije jedina zemlja koja je ponudila da bude domaćin tog sastanka, koji bi trebao biti održan krajem maja. Kako javlja Washington Post, isto su ponudile i Švedska i Mongolija.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.