12.3.2018. 20:15
0
Tillerson tvrdi da Washington nije čuo "ništa direktno" od Sjeverne Koreje
Američki državni sekretar Rex Tillerson izjavio je u ponedjeljak da Sjedinjene Države "nisu čule ništa direktno od Sjeverne Koreje otkako je predsjednik Donald Trump prihvatio poziv Kim Jong Una za sastankom dvojice čelnika. On, međutim, tvrdi da SAD ne očekuju da ništa direktno čuju iz Pyongyanga.

Tillerson je kazao da se mnoge mjere trebaju poduzeti prije sastanka Trumpa i Kima. Tvrdi da su pripreme sastanka u "veoma ranoj fazi".

Tillerson je izjavio da ništa nije dogovoreno o mjestu sastanka. Dodao je kako je "veoma bitno da se ti razgovori održe tiho" između Sjeverne Koreje i SAD-a.

- Sada je vrijeme da ostanemo strpljivi i da čekamo šta će se desiti - izjavio je šef američke diplomatije.

Trump se obratio novinarima na konferenciji za štampu u Nigeriji.

Zvaničnici Trumpove administracije tvrde da neće biti nikakvih dodatnih uvjeta nametnutih Sjevernoj Koreji uoči prvog susreta čelnika dvije zemlje ikada održanom. 

Američki ministar trezora Steven Mnuchin izjavio je da će samit dati Trumpu priliku da "sjedne s Kimom i vidi može li postići sporazum oko nuklearnog programa Sjeverne Koreje, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.