15.3.2018. 12:57
0
Slovački predsjednik Kiska prihvatio uvjet za ostavku premijera Fica
Slovački predsjednik podržava prijedlog premijera Roberta Fica da podnese ostavku pod uvjetom da njegova stranka izabere novog, saopćila je danas manja vladajuća stranka u Slovačkoj, prenosi Reuters.

Fico pokušava održati na okupu tropartijsku koaliciju nakon krize koja je nastala zbog likvidacije novinara i njegove zaručnice, najvjerovatnije, motiviranog istragom koju  je vodio o korupciji i upletenosti mafije u poslove sa zvaničnicima. Održani su i najveći protesti u ovoj državi još od revolucije 1989. godine.

Slovačka državna televizija je objavila da će Fico danas predati ostavku, ali niko zvanično to nije potvrdio. Predsjednik Andrej Kiska, je zatražio od vlade da se konsoliduje ili da raspiše brze izbore, ali nije se oglasio u vezi s najavljenom ostavkom. Međutim, iz manje vladajuće stranke „Most-Hid“ tvrde da se predsjednik složio sa uvjetom za ostavku.

- Fico će podnijeti ostavku, a stranka Smer će ponuditi drugog premijera – naveli su.

(FENA/Ajla Hurko) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.