18.3.2018. 10:00
0
Budva: More se povuklo, i dalje postoji opasnost od poplava
Jak talas plime pogodio je jučer nekoliko gradova na primorju, ali prema izvještajima nadležnih službi i medija more se tokom noći povuklo, a južni vjetar oslabio pa je situacija pod kontrolom.

Nadležne službe i mještani Budve su sa 500 džakova pijeska "odbranili" Stari grad od jakog plimnog talasa koji je jučer ugrožavao taj grad.
 
Jak plimni talas nošen južnim vjetrom izazvao je problem i u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gdje je dodatno podignut ionako visok vodostaj Bojane, prenosi Avaz.

Poplavljene su kućice i restorani duž riječne obale, a voda je "potopila" i ulcinjsku Veliku plažu.

Pojedina sela u okolini Ulcinja, duž rijeke Bojane, u blizini granice s Albanijom, odsječena su i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima.

Narastao je vodostaj Skadarskog jezera, pa stanovnici nekoliko sela u okolini jezera strahuju od poplava. Vodostaj na Rijeci Crnojevića je 143 cantimetra.

Cetinje je, prema izvještaju lokane službe spašavanja pod kontrolom, dok je u Nikšiću jak vjetar čupao stabla i saobraćajne znakove.

Nadležne službe su u pripravnosti, a meteorolozi su tokom vikenda najavili padavine i do 300 litara po kvadratnom metru i umjeren do pojačan južni vjetar.

(Ajla Hurko) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.