19.3.2018. 20:49
0
Merkel čestitala Putinu, pozvala na dijalog
Njemačka kancelarka Angela Merkel poželjela je danas uspjeh ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u obavljanju novog mandata na toj funkciji i pozvala na dijalog između dvije države kako bi se pronašla "održiva rješenja" za globalne izazove.

- Sada je važnije nego ikad da nastavimo dijalog i unapređujemo odnose između naših zemalja i ljudi. Na osnovu toga, trebali bi težiti ka konstruktivnom rješavanju bilateralnih i međunarodnih izazova i pronalasku održivih rješenja - poručila je Merkel, prenose Nezavisne.
 
Putin je uvjerljivo pobijedio na predsjedničkim izborima održanim u nedjelju, prenosi Avaz.

On će biti na čelu Rusije još šest godina, pošto mu je povjerenje za novi mandat povjerilo više od 50 miliona birača - skoro 77 posto. 

(Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.