21.3.2018. 14:30
0
Norvežanka uhapšena na aerodromu u Ugandi s 3,7 kg heroina, putovala u Bruxelles
Ugandska policija saopćila je u srijedu da je uhapsila norvešku krijumčarku drogom s 3,76 kilograma narkotika vrijednih milione dolara, saopćio je policijski portparol u Kampali.

Zamjenik portparola ugandske policije, Patrick Onyango, izjavio je za Xinhuu da je policija u utorak uhapsila  Elizabeth Arntzen Karin (53), s 3.76 kg narkotika za koji se vjeruje da je heroin na kontrolnom mjestu za  međunarodnom aerodromu Entebbe, 40 kilometara južno od prijestonice Kampale.

Onyango je kazao da je krijumčarka s drogom pokušala da otputuje u Bruxelles. 

- Naša aerodromska policija je posumnjala i zaustavila ju je. Prilikom pretrage, pronađene su tri polietilenske vrećice omotane selotejpom oko nje koje su sadržavale 3,76 kilograma heroina - kazao je Onyango.

- Proslijedili smo drogu u vladinu analitičku laboratoriju na analizu. Ona je optužena za nezakonito posjedovanje narkotika - kazao je.

Ugandska granična policija uhapsila je u proteklim godinama nekoliko stranih državljana koji su pokušali prokrijumčariti droge kroz međunarodni aerodrom Entebbe.

Kako prenose lokalni mediji, krijumčari drogom hapšeni su tokom perioda od 14 godina, ali se nikada nisu pojavili u sudnici.

Ta istočnoafrička zemlja smatra se tranzitnom tačkom za trgovce drogom iz Južne Amerike i jugoistočne Azije.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.