22.3.2018. 9:15
0
Sarkozy negira optužbe o tajnom libijskom finansiranju
Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy poručio je sucima koji su naredili policijsku istragu protiv njega da su optužbe da je primao tajna libijska finansijska sredstva za svoju predizbornu kampanju u 2007. lažne i da su učinile od njegovog života "pakao", javile su novine Le Figaro.

Novine su objavile dugački članak o, kako navode, svjedočenju Sarkozyja, koji je bio na vlasti od 2007. do 2012., koje je pružio istražiteljima tokom dva dana provedena u pritvoru nakon što je i zvanično bio optužen za korupciju i druge prekršaje.

- Te optužbe učinile su pakao od mog života od 11. marta 2011. godine - navode novine riječi 63-godišnjeg bivšeg predsjednika istražiteljima. Tužioci razmatraju navode da je Sarkozyjev predizborni štab u 2007. primao finansijsku pomoć vrijednu milione eura od pokojnog libijskog čelnika Muammara Gaddafija.

Kako piše Le Figaro, Sarkozy tvrdi da je žrtva destabilizirajuće kampanje koja je pokrenuta u martu 2011., zasnovane na optužbama iz Tripolija i francusko-libijskog poslovnog čovjeka koji je bio u središtu istrage koja je pokrenuta u 2013. ali se intenzivirala u ovoj sedmici kada je Sarkozy priveden radi ispitivanja, prenosi Reuters.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.