22.3.2018. 15:30
0
Raste broj gladnih u svijetu
UN objavile Globalni izvještaj o prehrambenoj krizi u kojem se navodi da je u svijetu 124 miliona akutno gladnih, što znači da su im životi ugroženi.

Kako prenosi AP, to je povećanje u odnosu na 2016. kada je bilo 108 miliona osoba koje pate od akutne gladi.

Navodi se da je ovo povećanje uglavnom izazvano novim ili pojačanim sukobima u Mjanmaru, Nigeriji, Jemenu i Južnom Sudanu, kao i sušom koja je pogodila nekoliko afričkih zemalja.

U izvještaju se upozorava da će se ovakva situacija nastaviti u 2018, a da se očekuje da će Jemen ostati zemlja u kojoj će najviše nedostajati hrane.

AP navodi da se radi o godišnjem međuvladinom izvještaju koji sačinjavaju agencije UN, Evropska unija i organizacije koje se bave prehrambenom politikom, a koji je pokrenut 2016. kako bi se promovisala veća koordinacija, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

GladUN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.