26.3.2018. 9:15
0
Požar u tržnom centru u Rusiji: Najmanje 48 mrtvih, ima i nestalih
U požaru koji je jučer izbio u tržnom centru u ruskom gradu Kemerovo poginulo je najmanje 48 ljudi, javljaju, dok je 16 osoba nestalo.

Požar je izbio na četvrtom spratu tržnog centra, gdje su se nalazili kino i dječija igraonica. Za sada nema informacija o uzroku požara.

Agencija Tass je prvobitno javila da je u požaru stradalo četvero djece, pozivajući se na izvor iz spasilačkih službi, prenose Vijesti.me.

Prema podacima službi, vatrogasci su spasili 20 ljudi, a 100 osoba je evakuirano. Vatra je djelimično stavljena pod kontrolu, a požarom je zahvaćena oblast od 1.500 kvadratnih metara.

Tržni centar "Zimska višnja" u Kemerovu nalazi se u jednoj od centralnih gradskih ulica, a policija je zatvorila za saobraćaj oblast oko zgrade i pokrenula istragu.

Kemerovo je grad u Sibiru, na jugu Rusije, i udaljen je od Moskve 3.000 kilometara, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.