26.3.2018. 14:21
0
Erdogan: Tražit ćemo da EU ukloni sve prepreke za naše priključenje
Turska će tražiti da Evropska unija ukloni sve prepreke za priključenje te države i da ostane predana procesu pristupanja, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, prije odlaska na samit sa čelnicima Unije u bugarskom gradu Varna.

Erdogan je rekao da će razgovarati i o tome što Turska vidi kao neuspjeh Evropske unije, a to je nepoštivanje obećanja koje je Unija dala u vezi sa izbjeglicama iz Sirije. EU je obećela veliki finansijsku pomoć Turskoj ukoliko zaustavi migrantski val 2015. godine.

Turska je već nekoliko decenija kandidat za članstvo, ali je tokom godina s obje strane entuzijazam opao, pa unutar EU ima zahtjeva da se prekine pristupanje.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.