29.3.2018. 20:41
0
Rusi zatvaraju Američku ambasadu u Sankt Peterburgu
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da će Rusija zatvoriti američki konzulat u Sankt Peterburgu.

Prema njegovim riječima, Moskva se zalaže za sastanak Organizacije za zabranu hemijskog oružja 2. aprila u Londonu u vezi sa trovanjem bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u Solsberiju radi "iskrenog razgovora" o slučaju "Skripalj". 

"Ako naši zapadni partneri i ovo zaobiđu onda će to biti samo još jedan dokaz da je sve što se dogodila bilo provokacija", istakao je šef ruske diplomatije, prenosi "Russia Today". 

On je dodao da će Rusija istom mjerom odgovoriti na protjerivanje ruskih diplomata. 

"Rusija će protjerati 60 američkih diplomata i zatvoriće američki konzulat u Sankt Peterburgu kao odgovor na masovno protjerivanje ruskih diplomata, a koje su pokrenule SAD i Britanija", naglasio je Lavrov. 

Američki ambasador u Moskvi John Hantsman pozvan je danas u Ministarstvo spoljnih poslova, gdje mu je ovu informaciju prenio zamjenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, rekao je Lavrov večeras nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom UN za Siriju Stefanom de Misturom. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.