31.3.2018. 17:00
0
Kolege i dostojansatvenici oprostili se od Stephena Hawkinga
Petstotinjak pozvanih gopstiju okupilo se u subotu na oproštajnoj ceremoniji od slavnog britanskog naučnika Stephena Hawkinga.

Masa ljudi okupila se u Crkvi svete Marije veličanstvene u engleskom gradu Cambridgeu na službi odavanja počasti Hawkingu, koji je umro 14. marta u 76. godini.

Glumac Eddie Redmayne, koji je glumio Hawkinga u biografskoj drami iz 2014. godine "Teorija svega", čitao je propovjedi tokom oproštajne ceremonije. Oproštajne govore također su odtžali astronom Martin Reese,  jedno od Hawkingove djece i bivši student.

Crkvena zvona na crkvi Svete Marije u Cambridgeu zazvonila su 76 puta.

Hawking, koji je patio od motoričke neuronske bolesti, bio je poznat po svom revolucionarnom isatraživanju crnih rupa i drugih fenomena, prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.