9.4.2018. 16:29
0
Donald Trump na Twitteru napisao da Vladimir Putin i Iran podržavaju "životinju Bashara al Assada"
Kremlj smatra da su nekorektni i uvredljivi komentari američkog predsjednika Donalda Trumpa na račun sirijskog predsjednika Bashara al Assada.

"Assad je legitimni predsjednik Sirije. Sa naše tačke gledišta mislimo je da veoma nekorektno koristiti uvredljive izraze kada se govorio o legalno izabranom predsjedniku jedne države", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

Trump je juče okrivio Rusiju i Iran zbog podrške Assadu nakon vijesti o navodnom napadu hemijskim oružjem u kome je poginuo veliki broj civila. SAD su za napad optužile sirijsku vojsku. 

Trump je na Twitteru napisao da su ruski predsjednik Vladimir Putin, Rusija i Iran odgovorni jer podržavaju "životinju Assada", podsjeća TASS. 

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je ranije kao lažnu vijest da su 7. aprila snage sirijske vojske izvele napad hemijskim oružjem u sirijskom gradu Dumi.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.