9.4.2018. 17:03
0
Stravična nesreća u Indiji: Autobus se prevrnuo s planinske ceste, spasioci izvukli 17 tijela djece iz autobusa
FOTO: Twitter
Najmanje 17-ero djece je poginulo kada se školski autobus prevrnuo s planinske ceste u indijskoj saveznoj državi Himachal Pradesh u ponedjeljak, saopćila su policijski izvori.

Santosh Patial, visoki policijski zvaničnik u Himachal Pradeshu, izjavio je da je policija izvukla 17 tijela i da bi broj poginulih mogao biti veći, prenosi Reuters

Školski autobus prevozio je više od 30-ero djece kada se prevrnuo s ceste i pao u klanac. Spasilački timovi pretražili su mjesto nesreće a operacija izvlačenja je u toku.

Autobus je prevozio djecu koja su pohađala privatnu školu u gradu Nurpuru, 300 kilometara od državne prijestonice Shimle.

Indija ima najpogibeljnije ceste na svijetu. Skoro 150.000 ljudi poginulo u saobraćajnim nesrećama u 2015. godini, pokazuju posljednji podaci.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.