9.4.2018. 18:48
3
Putin razgovarao sa Merkel putem telefona: Putin pozvao na oprez u odgovoru na napad otrovnim gasom u Siriji
Kremlj je saopćio u ponedjeljak da je predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel pozvao na oprez u odgovoru na navodni napad otrovnim gasom u Siriji.

Opozicijski aktivisti saopćili su da je 40 ljudi ubijeno u hemijskom napadu u subotu navečer u predgrađima sirijske prijestonice i optužili su sirijsku vladu za taj napad.

Kremlj navodi u saopćenju da su Merkel i Putin u današnjem telefonskom razgovoru raspravljali o navodnom napadu. Dodaje da je Putin upozorio protiv "provokacija i spekulacija" u toj temi.

Putinov portparol Dmitrij Peskov ranije je izjavio kako bi bilo neodgovorno izvlačiti bilo kakve zaključke prije nego što se održi istraga, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.