16.4.2018. 11:20
0
Putin: Nelegalni američki napad u Siriji vodi u haos
Nove akcije kojima se krši Povelja UN-a kao što je nedavni napad pod američkim vodstvom na Siriju rezultirat će haosom u međunarodnim odnosima, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin svom iranskom kolegi Hassanu Rouhaniju u telefonskom razgovoru.

Dvojica čelnika osudila su subotnje zračne udare Sjedinjenih Država i njihovih saveznika po Siriji, i naglasili su da će to omesti proces stvaranja političkog rješenja za ratom razorenu zemlju, navodi Kremlj u saopćenju.

- Naglašeno je da ta nelegalna akcija ozbiljno šteti mogućnosti političkog rješenja u Siriji. Putin je posebno istaknuo da ukoliko se takve akcije, izvedene kršenjem Povelje UN-a, nastave, to će neizbježno dovesti do haosa u međunarodnim odnosima - navodi se u saopćenju. 

Sjedinjene Države, skupa s Britanijom i Francuskom, pokrenule su raketne napade u Siriji u subotu, navodeći da je to odgovor na navodni napad hemijskim oružjem sirijske vojske. Sirijska vlada kategorički negira tu optužbu.

Vijeće sigurnosti UN-a istog je dana održalo vanrednu sjednicu posvećenu raketnom napadu na ruski zahtjev, ali nije usvojilo rezoluciju kojom se osuđuje bombardovanje, prenosi Xinhua.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.