19.4.2018. 9:23
0
Donald Trump: Samit s Kim Jong Unom je historijska prilika, ako ne bude uspješan napustit ćemo ga
Američki predsjednik Donald Trumpu nazvao planirani samit sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom istorijskom prilikom, ali je najavio da će ga "dostojanstveno napustiti" ukoliko ne bude "plodonosan".

Čak i prije sastanka, tvrdi Trump, ukoliko Sjedinjene Države budu smatrale da neće biti uspješan, "mi nećemo učestvovati".

On je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa japanskim premijerom Shnizo Abeom u svojoj vili u turističkom mjestu  Mar-a-Lago na Floridi.

Trump je izjavio da su uz pomoć drugih zemalja, posebno Kine, odnosi sa Sjevernom Korejom, "prešli dugačak put".

- Nikada nismo bili u poziciji poput ove s tim režimom, bilo da je riječ o ocu, djedu ili sinu - dodao je Trump, prenosi dpa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.