23.4.2018. 11:05
0
Sirijski avioni raketiraju južne kvartove Damaska, izvedeno 400 zračnih udara
Vladini avioni kvartove u Damasku koji su pod kontrolom opozicije, a stanovnici se pokušavaju spasiti u podzemnih skloništima, javlja internet stranica Syria Direct.
Najmanje 70 zračnih napada i 30 kasetnih bombi je bačeno na područja u južnom dijelu grada, navode izvori bliski Assadovoj opoziciji.

- Avioni stalno djeluju – navode svjedoci.

Sirijska državna agencija SANA izvještava da su „avioni izveli precizne udare na kvart al-Hajar al-Aswad“, tvrdeći da se radi pozicijama koje drži teroristička organizacija ISIL.

Također, Assadove snage napreduju i na terenu. Ofanziva je počela u četvrtak. Aktivisti navode da je izvršeno više od 400 zračnih udara.

- UN su zabrinute za sigurnost i zaštitu desetina hiljada civila u južnom Damasku – rekla je Linda Tom, portparol Ureda za koordinaciju humanitarnih pitanja UN u Siriji.

Osvajanjem južnih kvartova Assadov režim će prvi put od početka rata imati pod kontrolom cijeli Damask.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.