25.4.2018. 20:30
0
Macron u obraćanju američkom Kongresu: SAD i EU zajedno da rade na izgradnji svjetskog poretka za 21. stoljeće
Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je pred američkim Kongresom da Francuska i SAD imaju "veoma posebne odnose" i da su iskovale neraskidivu vezu kada se radi o demokratskim vrijednostima.

Macron je rekao da se Evropa i SAD moraju zajedno suočiti s globalnim izazovima.

On je apelirao na SAD da odbace nacionalizam i ostanu vjerni globalnim idealima saradnje suočeni s terorizmom i drugim izazovima.

- Možemo da biramo izolacionizam, povlačenje, ali zatvaranje vrata svijetu neće zaustaviti globalnu evoluciju - rekao je Macron.

On je dodao da je došao ključni trenutak da globalna zajednica djeluje i da se sačuvaju međunarodne institucije kao što su UN i NATO.

Prema riječima Macrona, Evropa i SAD mogu raditi zajedno na izgradnji svjetskog poretka za 21. stoljeće. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.