26.4.2018. 21:15
0
Zuckerberg nije došao na svjedočenje u britanskom parlamentu
Britanski parlamentarci izrazili su danas nezadovoljstvo što se osnivač Facebooka Mark Zuckerberg nije odazvao pozivu da svjedoči pred komitetom parlamenta za medije povodom nedavne zloupotrebe podataka više miliona korisnika te društvene mreže.

Umjesto Zuckerberga, u parlament je došao direktor Facebooka za tehničke poslove Mike Schrepfer, tokom čijeg ispitivanja članovi odbora nisu krili svoje nezadovoljstvo.

Oni su kritizirali odgovor Facebooka na navode o zloupotrebi podataka sa više miliona naloga tokom izbora u SAD i Britaniji.

Predsjedavajući Damien Collins rekao je da je odbor nezadovoljan što se na svjedočenju Zakerberg nije pojavio, iako je svjedočio pred američkim Kongresom.

Poslanik Julian Knight optužio je Facebook da “zastrašuje novinare, prijeti akademskim institucijama i ometa pravne vlasti u sprovođenju istraga” da bi na kraju kompaniju nazvao “zonom bez morala”.

Schrepfer je rekao da se ne slaže sa takvim karakterizacijama, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.