28.4.2018. 19:00
0
Ratni brodovi SAD i Rusije uplovili u Mediteran
Američki nosač aviona "Harry Truman" ušao je u Mediteran nakon što je prošao Gibraltarski moreuz, objavljeno je na internet-stranici Navy.mil. Komandant nosača, kapetan Nikolas Diena izjavio je da je ponosan na profesionalnu vještinu posade koja je prikazana prilikom prolaska jednom od najprometnijih pomorskih ruta u svijetu.

Osim nosača "Harry Truman", iz Atlantskog okeana u Mediteran uplovili su i krstarica "Normandija" i razarač "Forest Shareman". 

- Ulazak u zapadni Mediteran pojačava našu sposobnost da pružimo podršku nacionalnim i regionalnim misijama u zoni odgovornosti Šeste flote - dodao je Diena.

- To uključuje i saradnju s našim saveznicima iz NATO-a, kao i s evropskim i afričkim partnerima kako bismo održali pravo prisustvo kada i gdje je potrebno - naveo je komandant nosača aviona.

U Mediteran su na putu ka Siriji prošle sedmice uplovila i dva ruska ratna broda fregata "Pitlivi" i razarač "Smetlivi", prenosi britanski "Daily Star", prenosi Blic.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.