1.5.2018. 20:50
3
Protesti radnika širom Planete, građanima BiH Prvi maj dođe kao povod za roštilj, odmor i zabavu
U brojnim državama svijeta danas je protestima obiležen 1. maj Međunarodni dan rada. Radnici širom svijeta marširali su ulicama glavnih gradova izražavajući nezadovoljstvo uslovima rada, protiveći se privatizaciji, tražeći veće plaće...

Tako su radnici okupirali trgove i ulice u Španiji, Danskoj, Češkoj, Poljskoj, Njemačkoj, Tunisu, Iraku, Hong Kongu, Maleziji i drugim državama noseći zastave, parole i poruke vlastima o radničkim pravima.

U Istanbulu je danas čak 26.000 policajaca sprječavalo okupljanje i proteste povodom 1. maja. Uhapšen je veliki broj ljudi zbog održavanja protesta, a u pripravnosti su bili i vodeni topovi i oklopna vozila. Nad Istanbulom su nadlijetali helikopteri.

Česi su od protesta uspjeli napraviti i zabavu, dok je obilježavanje 1. maja u Tunisu dio nacionalnog ponosa koji se sada dovodi u vezu sa relativno uspješnom revolucijom za vrijeme Arapskog proljeća, piše Patria.

(Patria / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.