2.5.2018. 11:00
0
Iran će odgovoriti na napad Izraela
Dva dana nakon spornog napada u Siriji za koje se vjeruje da su djelo Izraelaca u svijetu se sve više priča o mogućem sukobu Izraela i Irana.

Visoki iranski zvaničnik Aladin Borugerdi izjavio je da će Iran u “odgovarajuće vrijeme i na odgovarajućem mjestu“ odgovoriti na navodni izraelski raketni napad u kome su ubijeno nekoliko Iranaca u Siriji.

Inače, njegova izjava predstavlja prvi direktan odgovor na napad na dvije baze na sjeveru Sirije u nedjelju uveče koje je navodno izveo Izrael.

Iranska novinska agencija i organizacija koja nadgleda rat su navele da je u udarima ubijeno više od 20 provladinih boraca među njima Iranci, prenijeli su izraelski mediji. Nakon napada nastala je prava konfuzija i ćutanje sa izraelske strane.

“Agresija cionističkog entiteta protiv prisustva naših vojnih savjetnika u Siriji daje nam pravo da odgovorimo na odgovarajućem mjestu i vremenu”, rekao je Borudžerdi na novinskoj konferenciji u glavnom gradu Sirije, prenosi AP.

Brzo reagujući na tu prijetnju izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman je rekao da prijetnje iz Irana “dolaze nedjelju za nedjeljom “ i ako postupe po njima Izrael će odgovarajuće reagovati, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.