7.5.2018. 12:03
0
Vladimir Putin poručio: Rusija će biti snažna, a narod u Rusiji će živjeti bolje!
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas u govoru poslije polaganja zakletve da će Rusija biti snažna i obećao da će narod živjeti bolje.

"Rusija će biti snažna, dok će narod živjeti bolje. Istorija ne prašta samo jedno - ravnodušnost i nedosljednost", rekao je Putin tokom cedremonije u Kremlju. 

On je dodao da su Rusiji potrebni prodori u svim sferama i da će iskorak obezbijediti samo slobodno društvo. 

"Mijenjajući se zajedno sa svijetom, Rusija ne smije da zaboravi svoju istoriju, samobitnost i jedinstvo. Nikakve pregrade niti okolnosti ne smiju da spriječe Rusiju da sama određuje svoju budućnost", naglasio je Putin, koji je zvanično počeo svoj četvrti mandat na čelu države. 

Putin je u govoru rekao da posebno snažno osjeća odgovornost pred mnogonacionalnim narodom u Rusiji, odgovornost pred Rusijom, pred hiljadugodišnjom istorijom ruske državnosti i pred precima. 

"Smatram svojim dugom i smislom svog života da uradim sve za Rusiju", poručio je Putin, obraćajući se okupljenima po stupanju na dužnost. 

On je dodao da Rusija treba da bude savremena i dinamična, da hrabro prihvata izazove vremena i da jača svoje liderstvo u sferama gdje je tradiocionalno jaka. 

"Rusija je otvorena za dijalog. Zajedno sa partnerima ćemo razvijati investicione i kulturne projekte", rekao je ruski predsednik. 

On je rekao da će zajedničkim naporima biti osiguran prodor u nauci i tehnologiji i da će biti obnovljeni gradovi. Naglasio je da su bezbjednost i odbrambena sposobnost Rusije osigurani. 

Poslije Putinovog govora Kremaljski puk je ispalio počasne plotune.

(Srna / Haris Ahbabović)
Video: Russia Today

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.