9.5.2018. 22:35
0
Trump udario na medije, ukida akreditacije novinarima koji mu nisu po volji
Američki predsjednik Donald Trump pokrenuo je danas novi napad na medije tvrdeći da nepravedno prenose njegove aktivnosti i aludirao da treba ukinuti akreditacije za pojedine medije koje smatra korumpiranim.

“Mediji ‘lažnih vijesti’ rade prekovremeno. Upravo je prenijeto da je, uprkos sjajnom uspjehu u privredi i ostalim oblastima, 91 posto informacija o meni na (TV) kanalima negativno (lažne informacije)”, napisao je Trump na Twitteru.

“Zašto tako teško radimo ako su mediji korumpirani? Da se ukinu akreditacije?”, dodao je američki predsjednik.

Trump često napada “nepoštene” medije, a informacije koje mu nisu po volji smatra “lažnim vijestima”.

Trump do sada nije dva puta prisustvovao godišnjoj večeri koju Udruženje izvještača iz Bijele kuće priređuje krajem aprila za američke predsjednike i potpredsjednike još od 1921. godine, prenosi CDM.

TrUmpovo pominjanje ukidanja akreditacija odnosi se upravo na te novinare koji svoj posao svakodnevno obavljaju u samoj Bijeloj kući.

(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.