10.5.2018. 9:35
0
Mahathir Mohamad izabran za premijera Malezije
Koalicija opozicionih partija Pakatan Harapan (PH) na čelu s Mahathirom Mohamadom pobjednik je parlamentarnih izbora u Maleziji. Time je okončana 60 godina duga vladavina koalicije Barisan National (BN, Nacionalna fronta), a 92-godišnji Mahathir Mohamad postao je najstariji premijer na svijetu.

Da, još uvijek sam živ. Nećemo tražiti osvetu, ali ćemo vratiti vladavinu zakona - rekao je Mahathir nakon pobjede.

Mahathir Mohamad pobijedio je Najiba Razaka čija je reputacija narušena zbog korupcijskog skandala. Prema procjenama američkih istražitelja između 2009. i 2014. godine iz državnog fonda Malezije nestalo je najamanje 4,5 milijardi dolara, a na računu Najiba Razaka završilo je 700 miliona dolara.

Čim su proglašeni rezultati izbora Mahathirove pristalice počele su slaviti pobjedu na ulicama.

- Bit će to dvodnevni javni praznik, ali neće biti praznika za pobjednike - poručio je novi premijer Malezije.

Mahathir, koji je 22 godine upravljao Malezijom, povukao se iz penzije kako bi učestvovao na parlamentarnim izborima.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.