11.5.2018. 10:42
1
Suprug je silovao uz pomoć svojih rođaka, ona ga nakon toga izbola nožem, pa potom osuđena na smrt vješanjem
Tinejdžerka iz Sudana koja je ubila supruga zato što ju je silovao, osuđena je na smrt. Devetnaestogodišnju Nuru Husein muž je silovao uz pomoć svojih rođaka.

Sud u Omdurmanu potvrdio je smrtnu kaznu za Nuru, nakon što je porodica njenog supruga odbila da primi novčanu naknadu. 

Nura je nakon braka skopljenog bez njene volje pobjegla u tetkinu kuću, ali njena porodica ju je na prevaru nagovorila da se vrati, a zatim odvela mužu. On je nakon nekoliko dana doveo svoje rođake, koji su Nuru držali dok ju je on silovao. 

Kada je sljedećeg dana suprug opet pokušao da je siluje ona je uzela nož i izbola ga nasmrt. Tada je Nura pobjegla roditeljima, koji su je predali policiji. 

Sud je osudio za ubistvo sa predumišljajem, a zatim joj je potvrđena smrtna kazna vješanjem. Grupe za ljudska prava pozivaju na ukidanje presude. 

Njen slučaj izazvao je veliku pažnju na društvenim medijima i na "Tviteru" je pokrenuta kampanja "Pravda za Nuru". 

(Srna)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.