11.5.2018. 17:00
0
Otkriveni novi detalji masovnog ubistva u Australiji, u kojem je stradalo četvero djece
Majka i četvero djece identificirani su kao žrtve pucnjave na ruralnom imanju u mjestu Osmington blizu grada Margaret River, u zapadnoj Australiji.

Katrina Mailes i njena djeca stara od osam do 13 godina nađeni su mrtvi zajedno s još dvije osobe, za koje se pretpostavlja da su njeni roditelji Cynda i Peter Miles.
Svi su usmrćeni vatrenim oružjem, a policija slučaj za sada tretira kao ubistvo i samoubistvo.

U pitanju je najmasovnije ubistvo u Australiji, još od masakra u Port Arturu 1998. godine.
Policija na farmi gdje su nađena tela

Kako piše "Guardian", Katrina se s djecom preselila na imanje koje je u vlasništvu njenih roditelja Sinde i Pitera prije tri godine. Prije mjesec, Katrina Miles je na Facebooku objavila post u kojem je navela sljedeće: ''Moj bivši me ne prestaje pratiti." 

Kako je prenio "Daily mail", Katrinini kćerka i tri sina pate od autizma. Jedna prijateljica Katrine Majls je izjavila za list "The Australian" da je Katrina "neumorno radila da pruži svojoj djeci sve što im treba".

- Uvijek sam joj se divila zbog njene snage. Djeca su bila ljubazna, nježna, pametna i prelijepa - rekla je ona.

Njena majka Cynda je aktivna članica lokalne zajednice "Transition Margaret River", koja se bori za održivi razvoj i očuvanje životne sredine.

Policija je ranije danas navela da je pronašla tijela sedam osoba s prostrelnim ranama. Policijski komesar države Zapadna Australija Chris Dawson izjavio je da su žrtve troje odraslih i četvero djece, kao i da su na istom imanju pronađena i dva komada vatrenog oružja.

Cynda Miles

Pronašli su tijela dvije odrasle osobe i dva oružja izvan zgrade na seoskom imanju, prije nego što su otkrili tijela četvero djece i još jednu odraslu osobu unutra. Mnogi stanovnici su rekli su da su čuli pucnjavu oko četiri sata ujutro, ali da su mislili da se radi o lovu.

- Na osnovu onoga što mi znamo, ovo je očigledno tragedija ... Policija je pronašla tijela sedam osoba. Četvero djece i tri odrasle osobe - rekao je komesar.

Komesar Dawson je rekao da je jedan "muškarac" povezan s imanjem pozvao policiju u 5.15 ujutro. Predsjednik okruga Pamela Townsend rekla je da je cijela zajednica u šoku.

- Ovo nas je sve potreslo. Naša zajednica je mjesto gdje svako svakog zna. Ljudi su veoma povezani. Osmington je veoma mali - rekla je ona.

Prema njenim riječima, u zajednici raste strah od nasilja i naročito napada vatrenim oružjem, prenosi Blic.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.